VNAnimalDetector, инвестиции в Japan Display Inc. и бета версии на iOS 13 – #TheAppleDigest Vol. 7


Ще могат ли iPhone устройствата да разпознават животни, какво е бъдещето на Apple в сферата на безпилотните автомобили, първата публична бета програма на компанията – най-важното от света на Apple ви очаква и тази седмица в #TheAppleDigest.От Apple потвърдиха, че са придобили компанията за безпилотни автомобили Drive.AI. Сайтът за технологични новини The Information съобщи по-рано този месец, че технологичния гигант обмисля закупуването на компанията, за да разполага с инженерния екип на Drive.AI, който да подпомогне усилията на Apple в областта на безпилотните автомобили. Компанията Drive.AI е основана през 2015 г. от машинни изследователи от университета Станфорд и предлага услугата за превоз чрез автономни бусове в Тексас. Прочетете цялата новина при информационна агенция „Ройтерс“.


Водещият CPU и системен архитект на ARM Майк Филипо се присъедини към Apple миналия месец, според неговия профил в LinkedIn. Филипо ръководи разработката на няколко чипа за ARM между 2009 и 2019 г., включително Cortex-A76, Cortex-A72, Cortex-A57 и предстоящите 7nm + и 5nm чипове. Филипо също е бил главен CPU и системен архитект за Intel между 2004 и 2009 г., и дизайнер на чипове в AMD между 1996 и 2004 г. Сега той носи целия този опит в Apple. Цялата новина вижте на сайта Macrumors.com.Нова функция в предстоящата версия на iOS ще даде възможност на потребителите на iPhone да разглеждат изображения и да идентифицират котки и кучета. Софтуерът, наречен VNAnimalDetector, рисува цифров правоъгълник около всяка част от снимка, съдържаща животно, и я маркира като котка или куче. Софтуерът е доказателство за продължаващите усилия и инвестиции на Apple в това компютрите да „виждат“ или да се даде възможност на камерите и другите сензори да разберат реалния свят. Повече по темата тук.Apple се съгласи да инвестира 100 млн. долара в Japan Display Inc., по-известни като JDI, докато LCD производителите продължават усилията в преструктуриране на бизнеса си в опит да запазят компанията. Основен доставчик на Apple, JDI снабдява iPhone с LCD дисплеи от години. Критична грешка за японската компания обаче са продължаващите инвестиции LCD технологията и същевременното пренебрегване на тенденция в индустрията към OLED технологията. Научете повече от AppleInsider.com.Месец след като Apple представи iOS 13 и iPadOS 13, компанията отвори първата си публична бета програма. Публичната бета е отворена за всеки, който иска да помогне в тестването на ранна версия на операционната система, която ще заработи на iPhone и iPad по-късно тази година. Версиите на iOS ще са две – iOS 13 за iPhone и iPod Touch и iPadOS 13 – за iPad. Подробностите вижте в Kaldata.com.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com