Удвоени продажби в Китай, подобрен Apple Pencil и роботът Daisy в #TheAppleDigest Vol. 35


Какво можем да очакваме от третото поколение Apple Pencil, защо Apple отказва да осигури backdoors за iPhone и как роботът Дейзи ще помага на околната среда разберете в тридесет и петото издание на #TheAppleDigest.


Apple удвоява продажбите си на пазара в Китай


Увеличават се продажбите на iPhone в Китай, вторият най-голям пазар за продукти на Apple след Съединените щати. Надминавайки прогнозираните 6% растеж, според данни на китайското правителство, продажбите на компанията са достигнали 18.7% през декември 2019 г. Свиването с над 13% на пазара на смартфони в страната, прави постижението на Apple още по-впечатляващо.


iPhone 11 играе ключова роля в повишаването на продажбите, предлагайки много от функциите на Pro модела на по-достъпна цена. Удълженият живот на батерията и подобренията в камерата привличат все повече потребители, но според Bloomberg компанията може да срещне трудности в бъдеще заради нарастващия интерес към устройства, използващи 5G технология. Първото 5G iPhone устройство се очаква през септември.


Още по темата прочетете тук.


Apple патентова нови подобрения за Apple Pencil


Второто поколение Apple Pencil даде възможността на потребителите да свържат устройството магнитно и да го зареждат безжично, както и да сменят инструменти с двойно тупване. Сред новите патентовани подобрения за третото поколение на продукта се отличават “тройно тупване” и разпознаване на кръгови жестове или завъртане. Всичко това ще направи Apple Pencil още по-привлекателен за потребителите, които в по-голямата си част са артисти, илюстратори и архитекти.


Вижте какво още е включено в патента тук.


Роботът Daisy и мисията му да рециклираПрез 2018 г. Apple даде живот на Daisy - робот, програмиран да разглобява модели на iPhone, позволявайки рециклирането на ценните материали в тях. Дейзи е усъвършенствана версия на Лиъм, първият демонтиращ робот на компанията, и е част от стратегията на компанията за намаляване на вредните емисии, борба с климатичните промени и изчерпването на природните ресурси на планетата. В свое интервю за Ройтерс, Лиса Джаксън, вицепрезидент на компанията по околната среда, политиката и социалните инициативи, изразява желанието на Apple да сподели технологията, използвана от Daisy, с други компании и индустрии.


В момента Daisy се занимава с разглобяването на мобилните устройства, произвеждани от Apple, тъй като това са най-популярните продукти на компанията и именно тяхното рециклиране ще доведе до най-високи резултати.


Още за това как работи Daisy четете тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com