Ръст в продажбите на Mac, гейминга за iOS и новини за Apple TV+ - #TheAppleDigest vol. 9Докладите на двете най-големи компании в света за продажбите на Mac, цената на един епизод от научно-фантастичния сериал “See”, продуциран от Apple, играта Texas Hold’em за iOS с редизайн и още интересни новини ви очакват в деветото издание на #TheAppleDigest.След като през 2018 Apple спря да обявява публично продадените бройки от Mac, докладите на компаниите за маркетингови проучвания се базират на приблизителни данни и догадки. Ето защо докладите на двете най-големи компании в света за продажбите на Mac през второто тримесечие на 2019 г. се различават сериозно. Според IDC Apple отбелязва растеж от почти 10% спрямо миналата година с 4,011 милиона доставени продукта през тримесечието. Според IDC този ръст се дължи нe само на излизането на новите модели на MacBook Pro, но и на проактивното зареждане на дистрибуторски канали, като предпазна мярка срещу търговската война между САЩ и Китай.


Gartner съобщава, че Apple се класира на четвърто място като доставчик на компютри с 3,711 милиона доставени Mac устройства - спад от 0,2% спрямо предишната година. Пълната статистика може да научите от MacRumors.15 милиона долара струва епизод от научно-фантастичния сериал “See”, продуциран от Apple за стартиращата след няколко месеца стрийминг платформа Apple TV, съобщава The Wallstreet Journal в доклад, сравяващ бюджетите на Amazon и Netflix.


Първоначално беше съобщено, че Apple ще разполага с бюджет от около 1 милиард долара за създаване на оригинално съдържание и сериали, но не е ясно дали тази сума остава същата или се е увеличила. Според доклад от миналата година Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун отчитат огромни хонорари за участието си в сериала “The Morning Show”. Всяка от тях е получила по 1.25 милиона.


Apple TV+ ще стартира през есента, но отсега е изправена пред сериозната конкуренция на HBO и Disney. Цената на услугата също е неясна засега, но се очаква Apple да даде подробности наесен. Още за AppleTV и бъдещия ѝ каталог можете да видите в 9to5mac.Apple изненадващо възроди играта Texas Hold’em за iOS с редизайн, подобрена графика и геймплей. Ъпдейтът на оригиналната игра идва за десетия юбилей на приложението в App Store, където все още са с оригиналния запис от преди 10 години. Играта е пусната официално през 2006 г. за iPod преди да бъде включена в AppStore през 2008 г. (официалната годишнина бе отбелязана миналата година). Модерната версия 2.0 включва 24 противника, с които да премериш сили, както и възможността да играеш с приятели. Ако изпитвате носталгия към оригинала, може да погледнете в MacStories.През май Apple помогна за разработването на играта на Уорън Бъфет Paper Wizard. За първи път след създаването на Texas Hold’em компанията насочи усилията си към игра. С появата на Apple Arcade на хоризонта, фокусът тепърва ще се премести върху гейминга за iOS. Повече за това можете да научите от 9to5mac.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com