Онлайн конференция, вдъхновението зад AirPods и още в #TheAppleDigest Vol.52Годишната конференция за разработчици на Apple, светът на безжичните устройства, нови Split Screen възможности за потребителите на iPad и нови детайли около характеристиките на iPhone 12 Pro ще намерите в петдесет и второто издание на #TheAppleDigest.


Конференцията за разработчици на Apple - тази година онлайнЕдно от ключовите събития за Apple - годишната конференция за разработчици (Worldwide Developers Conference, WWDC) - ще се проведе онлайн с начало 22 юни. Промяната се налага заради пандемията от COVID-19. Очакват се над 23 милиона участници, които в рамките на една седмица ще могат да се включат в събитието напълно безплатно - през приложението Apple Developer и на този сайт.

Компанията обяви и предизвикателството Swift Student - възможност за ученици и студенти разработчици да покажат обичта си към програмирането, като създадат свои собствени приложения Swift playground. Те могат да кандидатстват до 20:30 ч. (българско време) на 18 май, като предадат 3-минутна интерактивна сцена в Swift playground. Победителите ще получат специални брандирани материали от WWDC20.


Вижте подробности тук.


Нови детайли около iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro ще притежава 120Hz ProMotion дисплей и подобрена технология Face ID, според YouTube канала EverythingApplePro. Удължен живот на батерията и по-добра камера са също сред очакваните подобрения в серията. Камерата на iPhone 12 Pro ще е с подобрен автоматичен фокус и стабилизиране при движение.


Какво още можем да очакваме? Разберете тук.


iPad със Split изглед за Microsoft Word и PowerPoint


Потребителите на iPad вече ще могат да се радват на Split изглед за Microsoft Word и PowerPoint.


Тази функция ще позволи да се поставят два активни документа един до друг. За да преглеждат едновременно двата документа, потребителите трябва да натиснат и задържат документа, издърпвайки го към лявата или дясната страна на екрана.


Повече за новата функция за iPad вижте тук.


Вицепрезидентът на Apple Грег Джозуияк разказва за вдъхновението зад създаването на AirPods

Apple се стреми да осигури безжични връзки между устройствата, за да улесни своите потребители и създаването на AirPods е израз именно на този стремеж. Идеята за тях идва с първия модел iPhone.


“Странно беше да притежаваш това невероятно устройство и все пак, да трябва да използваш слушалки с кабел”, продължава Джозуияк. Когато технологията най-сетне настига въображението на екипа на Apple, инженерите използват 3D скенер, за да открият най-добрия дизайн, който да подхожда на човешкото ухо.


Повече за създаването на AirPods прочетете тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.


Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com