Новият MacBook Pro 16” носи силата на креативността


Нов лаптоп в серията MacBook Pro представи Apple Inc. на 13 ноември. Това е най-мощният модел, създаван досега от компанията, и е специално разработен за нуждите на “всеки, който разчита на Mac, за да създава най-доброто, на което е способен”.


Устройството се отличава с осемядрен процесор Core i9 с честота 2.4GHz, до 64GB RAM и до 8TB SSD памет. Новата технология за регулиране на температурата позволява оптимизиране на работата, разход на по-малко енергия и прави MacBook Pro 16’’ почти два пъти по-бърз от предшествениците си.


“Нашите клиенти споделиха, че имат нужда от MacBook Pro, който да разполага с по-голям дисплей, изключителна бързина, възможно най-издръжливата батерия и най-удобната клавиатура досега, както и чудесни високоговорители, и много място за съхранение. MacBook Pro 16” предоставя всичко това и още много”, сподели Том Богър, маркетинг директор в Apple за Mac и iPad.


Моделът има 16" Retina дисплей с подчертана яркост и изключителна изразителност на цветовете. MacBook Pro 16 е изключително подходящ за графични дизайнери и фотографи, защото поддържа широка цветова гама и разполага с технологията True Tone на Apple. Аудиосистемата разчита на шест говорителя и висок клас микрофони.

Най-голямата промяна идва в клавиатурата. Новата клавиатура "Magic Keyboard" разполага с ножичен механизъм и 1 мм ход на бутоните, който дава по-добро усещане при писане. От компанията обръщат внимание и на повишаването на сигурността на потребителите, използвайки чип за сигурност Apple T2. Той осигурява и безжично поддържане на командите Hey Siri. Батерията на 13-инчовия MacBook Pro издържа 10 часа, а 16-инчовият модел издържа 11 часа без зареждане с батерия от 100Wh - най-голямат досега за Mac notebook.

“Новият MacBook Pro ще замени досегашния 15-инчов флагман, което означава много повече възможности не само за потребителите от творческите индустрии, но и за обикновените почитатели на бранда. Прави впечатление оптимизацията на ползваните от устройството ресурси, което предполага и още по-дълъг живот на и без това “вечния” MacBook”, казва Христо Нейков, сервизен мениджър в OPA Solutions.

Дизайнът на MacBook Pro 16’’ има за цел да стимулира креативността. Моделът е насочен пряко към потребители, които създават дигитално съдържание, музиканти, артисти, дизайнери.


Чармин Чан, която е отговорна за визуалните ефекти в “Междузвездни войни: Последният джедай”, “Джурасик Свят”, “Черната Пантера” и “Капитан Америка”, определя MacBook Pro 16’’ като “невероятно мощен инструмент, който ще помогне на творците да създават своите светове”.


Оак Фелдер, композитор и текстописец, определя устройството като изключително лесно откликващо на неговите желания. “Така технологията не пречи на работата ми, а й помага”, казва още Фелдер.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

87 views

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com