Най-важното от редовната конференция на AppleПо време на Worldwide Developer Conference (WWDC) 2019, редовната конференция на разработчиците на Apple, от компанията представиха най-важните актуални новини. Новият iOS 13 има драматичен нов облик за iPhone с Dark Mode и нови начини за преглеждане и редактиране на снимки, влизане в приложения и уебсайтове, както и за навигация в света с изцяло нова карта. iOS 13 е по-бърз и по-отзивчив с оптимизации в системата, които подобряват стартирането на приложенията, намаляват размерите за изтеглянето им и правят Face ID още по-бързо. Прочетете повече тук.


Технологичният гигант представи и macOS Catalina, най-новата версия на най-модерната операционна система за настолни компютри в света, изпълнена с нови функции, приложения и мощна нова технология за разработчиците. С MacOS Catalina, Apple заменя iTunes с популярните си развлекателни приложения - Apple Music, Apple Podcasts и приложението Apple TV. Изцяло новата функция Sidecar позволява на потребителите да разширят своя Mac настолен компютър, като използват своя iPad като втори дисплей или като високо прецизно устройство за въвеждане в творческите приложения на Mac. Новите функции за сигурност позволяват на потребителите да ползват по-добра защита, а гласовият контрол им осигурява управление на техния Mac изцяло с гласови команди. Пълните спецификации са тук.


Сред новостите попада и iPadOS, мощната операционна система с ново име, за да е разпознаваем за iPad. iPadOS се основава на същата база като iOS, добавяйки мощни нови възможности и интуитивни функции, специфични за големия дисплей и гъвкавост на iPad. Въвеждайки нови начини за работа с приложения в множество прозорци, повече информация с един поглед върху преработен начален екран и по-естествени начини за използване на Apple Pencil, iPadOS също се възползва от новите актуализации в iOS 13, което го прави идеалното устройство за потребители и професионалисти. Още информация можете да прочетете на сайта на Apple.


Изцяло новият Mac Pro е преработена работна станция за професионалисти, които минават границите на това, което може да направи Mac. Заедно с него Apple представиха и Apple Pro Display XDR, най-добрия професионален дисплей в света. Създаден за максимална производителност, разширяване и конфигуриране, новият Mac Pro разполага с Xeon процесори до 28 ядра, високопроизводителна памет с масивен 1.5TB капацитет, осем PCIe разширителни слота и графична архитектура с участието на най-мощната графична карта в света. Той също така представя и Apple Afterburner - карта, която позволява възпроизвеждане на три потока 8K ProRes RAW видео едновременно.


Pro Display XDR разполага с масивен 32-инчов Retina 6K дисплей с великолепен P3 широк и 10-битов цвят, екстремни 1600 ник пик яркост, невероятно съотношение на контраст от 1,000,000: 1 и голям ъгъл на видимост. Заедно, новите Mac Pro и Pro Display XDR са най-мощните инструменти, които Apple някога е поставяла в ръцете на клиентите си професионалисти и ще промени завинаги работните процеси. Още информация ви очаква на официалния сайт на Apple.Новият watchOS 6 дава възможност на потребителите на Apple Watch по-добре да управляват своето здраве и дава достъп до динамичен нов облик на часовника и на App Store директно в Apple Watch. Сред другите нововъведения при него са Cycle Tracking, Noise app, Activity Trends и други. Прочетете пълния текст тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

64 views

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com