MacOS 11 Big Sur дебютира в първия ден на Конференцията за разработчици на Apple


В първия и най-важен ден на изцяло виртуалната конференция за разработчици на Apple компанията зарадва участниците и всички свои почитатели с нови продукти и интересни новини. OPA Solutions събра най-интересното за вас.


MacOS 11 Big Sur


Едно от най-вълнуващите норедставена беше macOS 11 Big Sur, която носи много промени в дизайна, адаптирайки много от характеристиките на iOS и iPadOS. С до 50% е подобрена скоростта на браузъра Safari и е добавен нов Privacy Report бутон.

Повече по темата тук.


Apple Silicon


Apple ще замени Intel процесорите в Mac със свои собствени ARM чипове. Промяната е ключова, защото според компанията това значително ще подобри работата на устройствата и ще намали разходите на енергия. Очаква се първият модел Mac с ARM чипове да бъде представен до края на годината.


Повече по темата тук.


iOS 14 и iPadOS 14


По традиция на ежегодната конференция Apple представя новата версия на операционната система iOS. iOS 14 и iPadOS 14 носят много нови функции за iPhone и iPad - промяна в home screen, нова App Library, която ще позволи на потребителите да реорганизират лесно своите приложения, разширен обхват на Apple Maps. Добавена е и съвсем нова функция - Apple Car Key, която ще работи с определени модели автомобили от марката BMW. Ново приложение Clips ще позволи на потребителите да използват приложения без да ги изтеглят от App Store. Най-голямата промяна обаче идва от възможността за задаване на програми по подразбиране.

Повече по темата тук.


WatchOS 7


През есента ще бъде достъпна и новата версия на watchOS 7. Тя ще предоставя подобрени данни за качеството на съня и разхода на калории. Разработено е специално приложение Workouts, което ще помага на потребителите да следят жизнените си показатели при тренировки във фитнеса или танцовото студио. Добавена е и възможност за проследяване на времето, което се отделя от потребителите, за да мият ръце си.

Повече по темата тук.


Независимо от COVID-19 кризата и трудностите, които компанията среща, Apple продължава да развива своите нови продукти. Какво още можем да очакваме разберете тук.

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

46 views

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com