Креативният процес на Apple, четене и автономни технологии - #TheAppleDigest Vol. 4

Updated: Jun 11, 2019Какво разказва за работата си в Apple Кен Косиенда, защо технологичният гигант купува малка start up компания и какво ще замести iTunes - тези и още любопитни теми ви очакват в четвъртото издание на #TheAppleDigest.Книга разкрива тайните на създаването на легендарния софтуер на Apple

На българския книжен пазар се появи книга, която всеки почитател на Apple би оценил високо. “Креатiвен отбор” (изд. “Сиела”) от бившия главен софтуерен инженер за iPhone - Кен Косиенда - вкарва читателя в кухнята на технологичния гигант и му разкрива изключително любопитни подробности за екипната работа по създаването на иновативните продукти, с които Apple се гордее. Разберете какво ще откриете в книгата от интервюто в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria с Александър Кръстев, създател на сайта “Аз чета” и консултант на “Креатiвен отбор” - тук.


Apple обогатява екипа си с инженери с опит в автономната технология

По неофициални данни американският технологичен концерн Apple Inc. подготвя сделка, която ще разшири възможностите му за автономни системи и свързани услуги. Закупуването на Drive.ai няма още потвърдена цена, макар да е известно, че оценката на основаната през 2015 г. start up компания варира около 200 млн. долара през 2017 г. по данни на Pitchbook. Прочетете още за сделката от Инвестор.


Mac Pro и Pro Display XDR ще са готови през... септември?

По време на редовната конференция на разработчиците на Apple миналата седмица, от компанията представиха множество новини, включително предстоящото излизане на Mac Pro и Pro Display XDR тази есен. Макар ориентировъчна дата да не беше спомената, наблюдателни потребители забелязаха, че в момента на официалната страница на Apple има линк към секция с новини за предстоящия Mac Pro, в която септември фигурира като очакван момент за готовия продукт. Дали това е техническа грешка или не, ще разберем скоро. Подробности прочетете тук.Вече ще можем да задаваме цели за четене при Apple Books

Apple насърчава четенето с нова функция, която предизвиква феновете на електронните и аудиокнигите. От компанията казват: “Чети или слушай аудиокнига за 5 минути докато се редиш на опашка за кафе, на път за работа или преди да заспиш, за да достигнеш своята поставена дневна цел за четене.” Според някои поставянето на цели за четене разваля удоволствието от книгите, други пък ги намиращ за стимулиращи и забавни. Изборът е личен, но посланието е смислено - четете повече! Подробности ще намерите тук.


Животът след премахването на iTunes от macOS

Много потребители приеха новината за предстоящото елиминиране на iTunes с прискърбие, ето защо от Apple публикуваха документ, който дава подробни обяснения какво следва след промяната. От гледна точка на съдържание - музика, филми и тв предавания, подкасти и аудиокниги вече ще бъдат достъпни през отделни приложения: Apple Music, Apple TV, Podcasts и Apple Books. За успокоение на притежателите на iTunes Gift Cards - те ще могат да ги ползват и с новите приложения. Подробности научете от Mashable или от официалния документ на Apple.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com