Конференцията за разработчици на Apple тази година ще бъде онлайн

Updated: May 8


Едно от ключовите събития за Apple - годишната конференция за разработчици (Worldwide Developers Conference, WWDC) - ще се проведе онлайн с начало 22 юни. Промяната се налага заради пандемията от COVID-19. Очакват се над 23 милиона участници, които в рамките на една седмица ще могат да се включат в събитието напълно безплатно - през приложението Apple Developer и на този сайт.


Компанията обяви и предизвикателството Swift Student - възможност за ученици и студенти разработчици да покажат обичта си към програмирането, като създадат свои собствени приложения Swift playground. Те могат да кандидатстват до 20:30 ч. (българско време) на 18 май, като предадат 3-минутна интерактивна сцена в Swift playground. Победителите ще получат специални брандирани материали от WWDC20.


“WWDC20 ще бъде най-голямата ни конференция досега. Тя ще събере над 23 милиона участници в безпрецедентна седмица през юни, в която ще научат за бъдещето на платформите на Apple. Нямаме търпение да се срещнем онлайн със световната общност на разработчиците да споделим с тях всички нови инструменти, по които сме работили, за да им помогнем да създадат още по-невероятни приложения и услуги”, каза Фил Шилер, ръководител на маркетинг отдела на Apple.


Крейг Федериги, ръководител на софтуерния инженерен отдел на технологичния гигант, допълва, че учениците и студентите са неразделна част от обществото от разработчици на Apple. На миналогодишната конференция те са били над 350 от 37 държави.


“Макар събирането ни тази година да е виртуално, искаме да отбележим и отпразнуваме креативния принос на нашите млади разработчици от цял свят. Нямаме търпение да видим новото поколение иновативни умове да превърнат идеите си в реалност с предизвикателството Swift Student”, допълва Федериги.


Swift Playgrounds е революционно приложение за iPad и Mac, което прави ученето на програмисткия език Swift интерактивно и забавно. Повече информация за предизвикателството можете да намерите тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

0 views

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com