iCloud с Face ID или Touch ID, Mаc Pro в Китай, Siri Live Radio - #TheAppleDigest vol. 8Apple тества бета сайт на iCloud, който използва Face ID или Touch ID, Siri Live Radio предлага достъп да 100 000 радиостанции, Apple публикува броя на заявките, получени от държавни правителства за сваляне на приложения от App Store - това и още ви очаква в осмото издание на #TheAppleDigest.

Apple пусна втората публична бета версия на macOS Catalina. Тази версия идва само седмица след като Apple първоначално стартира публично бета тестване за предстоящото пускане на macOS. Втората публична бета версия на tvOS 13 също вече е достъпна, но все още се очаква втората публична бета версия на iOS 13. Всеки, който иска да бъде част от програмата за бета тестване на Apple, може да се регистрира за участие в уеб сайта за бета тестване, който дава на потребителите достъп до бета версиите на iOS, macOS и tvOS. Научете повече тук.Apple тества бета сайт на iCloud, който използва Face ID или Touch ID за влизане. За целта е нужна бета версия на iOS 13, iPadOS или macOS Cataline, но след това е досатъчно само лицево разпознаване или такова с пръстов отпечатък на съответното устройство на Apple. Все още не е ясно кога ще бъде пуснат този ъпдейт за iCloud, но се предполага, че това ще се случи около септември. Допълнителна информация научете на сайта 9to5mac.com.


За първи път Apple публикува броя на заявките, които са били получени от държавни правителства за сваляне на приложения от App Store. Доклада гласи, че са били получени 80 искания от 11 страни за премахване на 634 приложения от локалните магазини за приложения през периода от 1 юли до 31 декември 2018 г. Не е отблеязано кои са приложенията, но в повечето случаи е отбеляза защо са били премахнати. Най-голямата част от исканията – 517, идват от Китай. Сред другите страни, споменати в доклада, са Виетнам, Австрия, Кувейт, Саудитска Арабия, Турция, Ливан, Холандия, Швейцария и други. Научете още от съдържанието на доклада на сайта Techchurch.com.Apple осъществява достъп до радиостанции от няколко онлайн доставчици за потребителите на Siri на iPhone, iPad и HomePod. Siri Live Radio вече работи частично на HomePod, както и на iPhone и iPad, работещи с iOS 13 бета. Снабдяването ще идва от TuneIn, iHeartRadio и Radio.com – с общ брой от над 100 000 станции. Не е ясно дали абсолютно всички интеграции вече функционират, но много станции са достъпни на HomePod. Подробностите открийте на 9to5mac.com.Новият Mac Pro ще бъде произвеждан в Китай. Това не е изненада, предвид, че повечето продукти на Apple се произвеждат там, но Mac Pro бе последният голям продукт на Apple, произведен в САЩ. През 2013 г. от технологичния гигант заявиха плановете си да поддържат производството на Mac Pro на местно ниво. Сглобяването в Китай обаче е значително по-евтино, тъй като компонентите на компютъра се правят по-наблизо, което води до по-ниски транспортни разходи, отколкото ако Apple продължи проекта в САЩ. Още информация намерете тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.


Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com