Apple с номинации за "Еми", нови емотикони и производство във Виетнам - #TheAppleDigest vol. 10


Apple започва тестово производство във Виетнам на най-продавания си продукт - слушалките AirPods, 20 от новите 59 емотикони бяха показани на Световния ден на емотиконите, подробности около Apple Card и ходовете на компанията в конкурирането със Spotify - това и още ви очаква в десетото издание на #TheAppleDigest.В края на юни Apple обяви, че обмисля да премести между 15 и 30% от производството си от Китай в Югоизточна Азия или Мексико. Миналата седмица стана ясно, че компанията започва тестово производство на най-продавания си продукт - слушалките AirPods, във Виетнам. AirPods са най-бързо продаваният продукт на Apple - само през миналата година са пласирани 35 млн. бройки. Решението е провокирано не само от търговското напрежение между САЩ и Китай, но и поради факта, че производствените разходи в Китай се увеличават. Научете повече от сайта Macrumors.com.


На Световния ден на емотиконите миналата седмица Apple представи някои от новите си емотикони. Сред показаните 20 от общо 59 емотикони, които ще бъдат достъпни по-късно през годината, са прозяващо се личицe; цял бански костюм; нови хранителни продукти като фалафел, чесън и масло; животни като фламинго, орангутан, скункс и други. Актуализацията също така поставя акцент върху разнообразието и хората с увреждания. Емотиконът на държаща се за ръце двойка вече съществува във всякаква комбинация от цвят на кожата и пол в повече от 75 комбинации. Потребителите могат да избират и сред емотикони като куче-водач, ухо със слухов апарат, инвалидни колички, протези и други. Вижте още на сайта на B&T Magazine.


Новата кредитна карта на Apple се очаква скоро да бъде въведена в САЩ, но остава отворен въпросът кога ще я видим в Европа и на други места по света. Все още няма конкретен отговор, но компанията прави стъпки в тази насока: от Apple са подали искане за регистрация на търговската марка Apple Card в Европа, Канада и Хонг Конг. На територията на Европа тази регистрация ще обхване 28-те държави-членки на Европейския съюз, сред които остава и Обединеното кралство поне до октомври. Подробности ви очакват тук.


Apple получи две номинации за наградата "Еми" на Академията за телевизионни изкуства и науки за своите реклами "Make Something Wonderful" от кампанията "Behind the Mac" и "Don’t Mess With Mother" от продължаващата кампания "Shot on iPhone". Дали компанията ще спечели престижната награда, ще разберем на церемонията по връчването на наградите на 22 септември в Лос Анджелис. Вижте рекламите тук.Apple Music преименува своя плейлист A List: Hip-Hop playlist на Rap Life, като добави и седмично шоу със същото име по Beats 1 Radio. Промените са въведени от глобалния редактор на Apple за хип-хоп и R&B, Ебро Дардън. Преименуването е с цел Apple Music да се движи напред в съревнованието с конкурента Spotify, който има свой плейлист RapCaviar. Още по темата вижте при 9to5mac.com.

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com