Apple сателит, защита на интелектуалната собственост и Twitter промени в #TheAppleDigest Vol. 32


Ще покори ли Apple Космоса, какво обедини Apple, Cisco и BMW и промени в Twitter - всичко това разберете от тридесет и второто издание на #TheAppleDigest.


Apple завладява КосмосаДо пет години Apple може да изпраща информация до всеки iPhone с помощта на свои собствени сателити, смятат от Bloomberg. Компанията е започнала да наема софтуер и хардуер инженери, както и експерти в сферата на аерокосмическото инженерство и комуникациите, чиято задача е да разработят нови методи за пренасяне на данни.


Още през 2017 г. Bloomberg съобщи, че Apple има интерес в сферата на сателитните технологии и обмисля общ проект с Boeing за подобряване на интернет връзката в развиващи се страни.


Ще покори ли Apple и Космоса четете тук.


Apple, Cisco и BMW в битка за защита на интелектуалната собственост


Според Irish Times, Apple е една от двадесет и седемте компании, подписали искане до Европейската комисия за по-строг контрол в сферата на защитата на интелектуалната собственост. В писмото си те настояват ЕК да спомогне за прекратяване на порочни практики, свързани с въпросите на патентното право и по този начин да насърчи иновативния дух. Това, което прави инициативата уникална, е широката палитра от водещи компании, която застава зад писмото.


Повече за усилията на Apple прочетете тук.


Twitter променя интерфейса в приложението Twitter for iPad


Така то обхваща по-голяма част от екрана на новите модели iPad. Промяната включва изглед с повече колони, което позволява на потребителите да виждат повече информация. Това прави Twitter for iPad много подобен на десктоп версията на приложението.


Прочетете още по темата тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com