Apple с амбиции за “Оскар”, нова версия на Logic Pro X и специална верижка за Apple Watch - #TheApplКакво ни очаква на платформата TV+, новите възможности на софтуера за музикални проекти Logic Pro X, информация за новите Mac компютри, които Apple регистрира в базата на Евразийската икономическа комисия - тези и още любопитни новини ви очакват в петото издание на #TheAppleDigest.
По-рано през седмицата Apple пусна нова версия на Logic Pro X, своя професионален софтуер за музикални проекти, с актуализации на производителността за всички потребители и оптимизации, които се възползват от мощностите на изцяло новия Mac Pro. Използвайки пълноценно хардуера на Mac Pro, Logic Pro X 10.4.5 вече ще поддържа до 56 обработващи процеса, което позволява на професионалистите и филмовите композитори да работят върху изключително сложни музикални проекти с безпрецедентна лекота. Прочетете цялата новина тук.


Раздвижване се случва и в друг департамент на Apple - компанията се стреми да увеличи първоначалното си съдържание с шест филма с малки бюджети. Apple представи TV+ като мястото за оригинални телевизионни предавания и филми, но досега най-вече се фокусира върху телевизионни проекти. The New York Post казва, че Apple иска да инвестира между $5 и $30 милиона долара за няколко проекта със стремеж към номинация и награда Оскар. Начело на отдела за филмите на Applе е Мат Дентлер, който оглавяваше и iTunes Movies до края на 2018 година. Още по темата ви очаква на сайта 9to5mac.


Новият магазин Apple Xinyi A13 в Тайван отвори врати, посрещайки хиляди клиенти в оживения квартал Xinyi в Тайпе. Фенове се събраха пред вратите в дълга опашка през цялата нощ, за да бъде сред първите посетители на магазина. Насред трафика в центъра на Тайпе Apple Xinyi A13 носи спокойна аура. Дървета и малки фонтани с масивни участъци от грубо изсечени камъни контрастират с градската среда. Таванът от въглеродни влакна се простира далеч отвъд неговите извити стъклени стени, поставяйки в сянка интериора. До 2017 г. Apple не предлага директни продажби на дребно в Тайван. Научете повече и вижте още снимки тук.


Apple регистрира седем нови Mac компютри в базата на Евразийската икономическа комисия. Първо забелязано от MacRumors, подаването на заявките за новите Mac-ове отбелязва, че те ще бъдат „преносими персонални компютри“. Новите номера на моделите са A2141, A2147, A2158, A2159, A2179, A2182 и A2251, а MacOS 10.14 е посочена като софтуерната версия. Докато подаването на информацията подсказва, че новите MacBook са в процес на създаване, то все още е трудно е да се определи точно кога те ще са готови. Повече за новината прочетете тук.


Малко големи компании имат открито гей главен изпълнителен директор и Apple е една от тях. Тим Кук написа съобщение в социалната мрежа Twitter в подкрепа на Pride Month миналата седмица. Въпреки че Apple никога не подкрепя напълно каузата, през последните години отбелязва събитието, като пуска ограничени серии верижки за Apple Watch в цветовете на дъгата. Тази година не е изключение - новата спортна верижка Pride Edition вече е на разположение.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com