Apple отвъд законите на термодинамиката, iPhone фотография и Тим Кук в Азия в #TheAppleDigest Vol.31


Дали новите модели iPhone ще снимат по-добре в нощен режим, как Mac Pro‌ поддържа изумителна производителност без прегряване и какво прави Тим Кук в Азия - всичко това ще откриете в тридесет и първото издание на #TheAppleDigest.


Нова възможност за фотографията с iPhone


Apple е поела контрол над компанията Spectral Edge, според Bloomberg. Spectral Edge е разработила технология за подобряване на заснетите фотографии в реално време. Разработеният алгоритъм позволява с математическа прецизност да се подсили изразителността при сцени с лоша светлина. Предполага се, че тази технология ще бъде от помощ в подобряването на качеството на снимките в Нощен режим на бъдещите модели iPhone.


Още по темата тук.


Mac Pro надскача законите на термодинамиката


В интервю с Popular Mechanics, инженери от Apple разказаха за иновативната технология, отговорна за охладителната система на новите Mac Pro и Pro Display XDR. В името на достигането на пълния работен потенциал на Mac Pro‌, без той да прегрява, инженерите е трябвало да “надскочат законите на термодинамиката”.


В края на миналата седмица, Apple започна да осигурява текстови и видео наръчници за потребителите, насочени към подобряването на работата с продукта.


Още за охладителната система на Mac Pro‌ тук.

Повече за насоките от Apple към потребителите тук.


Азия и безкрайните възможности за развитие


Тим Кук продължава своята обиколка в Азия. През миналата седмица, пътуването, което може да се проследи в неговия туитър акаунт, го отведе в Япония, Сингапур и Тайланд. Там той се срещна с инженери, клиенти и ученици, които са потребители на продуктите на Apple.


“Кодирането е едно от най-важните умения, което можем да усвоим. Щастлив съм, че отпразнувах Седмицата на Компютърните технологии с ученици от началното училище Rikkyo.”Още акценти от пътуването на Тим Кук вижте тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com