Apple купи производството на чипове на Intel, нови iPad модели и Apple Card - #TheAppleDigest Vol.11


Apple купи по-голямата част от модемния бизнес на Intel, нов висококвалифициран специалист се присъедини към компанията, а Apple Card може да се появи дори по-скоро от очакваното - тези и още любопитни теми ви очакват в единайстото издание на #TheAppleDigest.Apple предприе голяма стъпка към производството на собствените чипове за смартфони чрез закупуване на по-голямата част от модемния бизнес на Intel Corp в сделка на стойност 1 млрд. долара. В следствие на споразумението около 2200 служители на Intel ще се присъединят към Apple, заедно с интелектуална собственост, оборудване и лицензи. В комбинация със съществуващото си портфолио, Apple ще има 17 000 патента за безжични технологии. Intel ще запази правото да разработва модеми за мобилни комуникации за други устройства, които не са смартфони. Това включва компютри, устройства от интернет на нещата, автономни автомобили и др. Подробностите четете в Reuters.По-рано ви информирахме за предстоящото скоро представяне на бaнĸoвaтa ĸapтa Аррlе Саrd, а по последна информация това може да се случи дори по-скоро от очакваното - вероятно е Apple Card да ce пoяви още в първата половина на август. Очакваше се тя да бъде представена с излизането на OS 12.4, но и след излизането на обновяването, картата засега е недостъпна. Притежателите на iPhone ще могат да направят поръчка за новата карта чрез вграденото в телефона приложение Wallet. За да може да стане това, задължително трябва да бъде инсталирана мобилната операционна система iOS версия 12.4. В началото тази услуга ще се предлага само на жителите на САЩ, тъй като към момента Apple работи само с една банка - американската Goldman Sachs. Още за картата прочетете тук.


Apple регистрира два нови модела iPad под индикаторите за нови модели A2200 и A2232 в базата данни на Евразийската икономическа комисия (ЕИО). Тъй като те са групирани в един списък, то е вероятно да бъдат подобни модели. Записите в ЕИО се изискват от закона за всяко устройство, което се продава с елементи, свързани с криптиране, в страни като Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан. Те не дават конкретна информация, но показват, че компанията работи по нещо ново. Подробностите са тук.


Apple привлече над още едно голямо име към екипа си - Стив МакМенъс, бившият инженерен вицепрезидент в Tesla, се е присъединил към компанията. МакМенъс е човекът, създал интериора на Tesla, а също така е работил и за други големи компании в автомобилната индустрия като Aston Martin, Jaguar и Bentley & Land Rover. Наемането на MacManus може да е индикация, че Apple възнамерява да проектира свой собствен автомобил в бъдеще, но и може компанията да възнамерява да приложи уменията му за дизайн на други продукти на Apple. Повече по темата чете на сайта на Engadget.com.Технологичният гигант планира да финансира оригинални подкасти, които ще са достъпни единствено за потребителите на аудио услугите на Apple, в опит да наберат преднина пред конкурентите като Spotify и Stitcher. От компанията са се свързали с медийните компании, за да обсъдят закупуването на изключителни права за подкасти, но разговорите са в начален етап. Това би била голяма промяна в позиционирането на Apple в подкастите, предвид досегашната по-скоро неутрална роля в разпространението им. Още по темата прочетете тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service: +359 877 506 747

Sales: +359 886 866 160

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com