AASP поправят устройства с неоригинални батерии, 1 млн. за успешни хакери - #TheAppleDigest Vol.13


Магазините на Apple и оторизираните доставчици на услуги на Apple вече могат да извършват поправки на устройства с неоригинални батерии, а Apple сериозно увеличи сумата, която предлага на хакери за намиране на уязвимости в сигурността - тези и още любопитни теми ви очакват в тринадесетото издание на #TheAppleDigest.


AASP вече поправят и устройства с неоригинални батерииВече магазините и оторизираните доставчици на услуги на Apple могат да извършват поправки на телефони iPhone, които имат неоригинални Apple батерии. Преди това политиката на Apple повеляваше отказ на ремонти при заменена оригинална батерия на iPhone, дори ако проблемът с устройството няма нищо общо с батерията. След промяната, ако ремонтът не е свързан с батерията, Genius Bar и AASP са инструктирани да процедират с обслужването както обикновено, според вътрешен документ на Apple. Ако ремонтът е свързан със самата батерия, Genius Bar и AASP вече могат да заменят неоригиналната батерия с официална Apple батерия за стандартната такса. Още по темата тук.


1 млн долара. за откриване на бъг


Apple сериозно увеличи сумата, която предлага на хакери за намиране на уязвимости в сигурността на iPhone и Mac устройства – към момента тази сума възлиза на 1 милион долара. Това е далеч най-високата сума, предлагана от голяма технологична компания за откриване на бъгове. Досега максималната сума, която успешен хакер можеше да получи от Applе, беше 200 000 долара. В допълнение, от следващата година експертите ще могат да получат за своята дейност специално подготвени iPhone устройства с по-свободен достъп до системата, отколкото е достъпът в потребителските такива. Прочетете подробности за програмата на сайта на Forbes.


Вече може да се кандидатства за Apple CardApple започна да предлага на потребителите възможност да кандидатстват за новата виртуална кредитна карта на компанията Apple Card, която е съвместно разработена с банката Goldman Sachs. С кредитната карта Apple цели да привлече клиенти, като предлага на потребителите да получават пари обратно за техните покупки – 3% от стойността, ако пазаруват директно от Apple Store, 2%, ако използват Apple Pay, или 1% дневно връщане на пари в брой за всички други покупки. Повече детайли вижте тук.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com