27-инчовият iMac с най-мощния ъпдейт досега


Apple представи във вторник най-бързия и мощен 27-инчов iMac, създаван досега. С по-бързи Intel процесори, двойно повече памет и ново поколение AMD графични карти, моделът осигурява “неповторимо десктоп преживяване”.


Новият iMac, има опцията да използва технология nano-texture glass, за още по-удивителна картина на Retina 5K дисплей. Оборудван е с 1080p FaceTime HD камера, висок клас говорители и микрофони със студийно качество.


“Клиентите ни разчитат повече от всякога на Mac. И много от тях се нуждаят от нашият най-мощен и бърз iMac”, убеден е Том Богър, старши директор за дизайна на Mac и iPad.


За първи път iMac има възможност за ъпгрейд с до 10 ядра и Turbo Boost скорости до 5.0GHz за 65% по-бърз централен процесор. Благодарение на новото поколение AMD графични карти с подобрената скорост и до 16GB памет, моделът е подходящ за креативни потребители, които държат на детайлите.


“Най-накрая свърши ерата на механичните дискове в iMac 27-инча!”, казва Александър Чавдаров - сервизен специалист, ОПА Солюшънс.


До 10-ядрени процесори и повече памет27-инчовият iMac, с най-новите 6- и 8-ядрени Intel процесори от десето поколение има изключително ниво на производителност за широк спектър от активности. За професионалисти, които искат да използват максималните възможности на компютъра си, 27-инчовият iMac за първи път има опция за 10-ядрен процесор с Turbo Boost скорост до 5.0GHz за до 65% по-висока производителност на процесора. И когато работите с приложения с интензивна памет, iMac разполага с удвоен капацитет на паметта до 128 GB.


Ново поколение AMD графични картиЗа плавнен рендъринг, редактиране на множество 4K видеа или за графично интензивна игра, 27-инчовият iMac има по-мощна AMD графика от ново поколение. iMac осигурява до 55% по-висока графична производителност. Потребителите, които използват професионални приложения, могат да се възползват от големи количества видео памет.


SSDs и Apple T2 Security Chip27-инчовият iMac вече се предлага стандартно със SSD дискове, като осигурява бърза производителност до 3,4 GB / s за стартиране на приложения и отваряне на големи файлове. За потребители, които се нуждаят от огромно хранилище, iMac също предлага 8TB SSD опция - четири пъти по-голям от SSD капацитета от предишното поколение 27-инчов iMac.


iMac също разполага с Apple T2 Security Chip, собствен дизайн на Епъл. Дисковият контролер в T2 Security Chip осигурява криптиране на данните в движение за всичко, което се съхранява на SSD, така че файловете и данните ви да бъдат защитени.


Retina 5K дисплейС 14,7 милиона пиксела, 1 милиард цвята, 500 нита на яркост и поддръжка на P3 цветова гама, Retina дисплеят на iMac предоставя впечатляващо преживяване пред екрана. Текстът изглежда като печатна страница, снимките са в пъти по-детайлни, а вече можете да редактирате 4K видео с пълна разделителна способност. Зашеметяващият Retina 5K дисплей в 27-инчовия iMac разполага с технологията True Tone, която автоматично настройва цветовата температура на дисплея, за да съответства на атмосферното осветление на потребителя.


Подобрена Camera, още по-добри говорители и микрофон със студийно качествоFaceTime HD камерата вече разполага с резолюция 1080p. В допълнение към подобрената камера, T2 Security Chip също работи с високоговорителите, за да даде възможност за променлив EQ за по-добър баланс, по-висока точност и по-дълбок бас. Новият микрофон е със студийно качество и позволява на потребителите да записват висококачествено аудио за FaceTime разговори, подкасти, гласови бележки и други.


За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.

59 views

Contact Us

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Address: Bulgaria, Sofia 1797, 5 Lachezar Stanchev Str., Sopharma Business Center, Shopping center, 2nd floor

Working Hours:

Monday - Friday

09:00 AM - 06:00 PM

Saturday

10:00 AM - 04:00 PM

Service and Sales: +359 89 5214860‬

© 2023 by ITG. Proudly created with Wix.com